Contact

Email

Feel free to send me an email on aurix@aurixmusic.com, I’d love to hear from you!

Bookings/remix
Booking and remix requests can also be sent to the e-mail address above. 

Bio (dutch)

Dat je tegenwoordig geen platenlabel meer nodig hebt om succesvol te zijn, bewijst Aurix (21). Met meer dan een miljoen plays op Spotify brengt hij een nieuwe, frisse klank die niet langer gebonden is aan genres.
Tijdens zijn sets neemt hij je mee naar verre werelden en nieuwe realiteiten, en laat horen dat muziek zowel dansbaar als emotioneel tegelijkertijd kan zijn.

Aurix begint in 2013 als side-project van Småland. Na het winnen van zowel Kunstbende als Popsport Limburg besluit hij een nieuwe weg in te slaan en zijn productie-ervaring te gebruiken voor het dubstep-genre.
De eerste release dat jaar is ‘Source’, welk meteen opgepikt wordt door invloedrijke YouTube kanalen en zelfs de ‘Chillstep’ Spotify-playlist, met bijna 300.000 abonnees een van de grootste op de dienst.

In 2014 volgt een remix voor het Maastrichtse ‘Sparrow Falls’, waarmee hij een rock- song ombouwt naar een melodische dubstep-‘banger’.
Daarna is het de beurt aan de track ‘Us’ het amerikaanse Satellite Empire, waarvoor hij ook een remix maakt, en zijn ep ‘All Is Fair In Love And Trap’, waarmee hij laat horen ook in het trap-genre prima mee te kunnen. Maar dan natuurlijk wel op de typische Aurix-manier, met herkenbare melodieën en sferische breaks.

In 2015 bracht hij tot dusver ‘Transmit’, ‘Breathe’, ‘Luminosity’ en ‘Touch’ uit, waarvan in het bijzonder ‘Breathe’, met meer dan een half miljoen Spotify-plays, een groot succes is.
Zowel de eerdergenoemde ‘Chillstep’ playlist alsook het Spotify- hoofdkantoor zelf kregen lucht van de track en promootten hem in hun playlists.

Ook het engelse ‘Mackevision’, een bedrijf dat animaties maakt voor onder andere Game of Thrones, kocht een licentie voor de track ter promotie van hun nieuwe showreel.

What’s next? Hoewel zijn laatste releases meer in de chillout-hoek zaten is hij de dansbaarheid zeker niet vergeten, en precies dat kunnen we dan ook de komende maanden van hem verwachten: fijne, dansbare tracks, maar dan wel met die Aurix- saus. Lekker!